All articles > Clothing & Fashion > Trendene for moteåret 2017
2018 er her og vi har for lengst begynt å glede oss til moteåret som kommer.
Trendene for moteåret 2017
Publisert: 31.12.2017 - 15:44, av
Lest av 353

2018 er her og vi har for lengst begynt å glede oss til moteåret som kommer. Nye trender vil oppstå, samtidig som vi vil ta med oss andre trender fra året som var. Trendene vi vil ta med oss videre inn i det nye året har vært med å prege motebilde for 2017 stort og er gjerne nye tolkninger av gamle trender; briller med fargeglass fra 70-tallet, korsett fra 1800-tallet og oversized dressjakker fra 80-tallet. 

I denne artikkelen viser vi de største trendene for 2017 som vi ikke er helt klar til å gi slipp på.

Oversized dressjakke

Dressjakken er et klassisk plagg som aldri går av moten - den er stilfull og passer til alle antrekk. I 2017 så vi denne jakken under moteukene og i mange av kjedebutikkene. Den ble blant annet solgt som en vanlig jakke, samt varianter som kjole og ytterjakke/ kåpe. 

Jakken blir gjerne stylet sammen med en matchende dressbukse og høye heler eller jeans og et par boots.

Oversized dressjakke

Se dressjakker fra

1. H&M - 2. Vero Moda - 3. Zara - 4. Gina Tricot

 

Chunky belter

Belter med store spenner har vært en del av motebildet for 2017. De klassiske beltene til store motehus som Gucci og Versace har blitt brukt av de store kjendisene, og er en av grunnene til at trenden har kommet tilbake igjen. 

Antrekket blir gjerne stylet rundt beltet, da spennen er et statement. Den kan blant annet styles over en kjole eller med svarte jeans og en genser brettet inn i buksen.

Chunky belter

Se belter fra

1. H&M - 2. Gucci - 3. Mango - 4. Nelly.com

 

Fargede brilleglass

Trenden med fargede brilleglass var stor på 70-tallet, og ble igjen en del av motebilde på slutten av 90-tallet. I 2017 var de endelig tilbake og endte opp med å bli en av de største trendene for året. 

Brilleglass med oransje og rosa toner har vært de mest populære, men gjennomsiktige glass, samt blå- og grønntoner har også vært sett i butikkene. Brillene har vært en stor del av garderoben til kjendiser som Rihanna, Gigi Hadid og Selena Gomez.

Fargede brilleglass

Se solbriller fra

1. BikBok - 2. Nelly.com - 3. Glitter - 4. H&M

 

Korsetter

Korsettet ble introdusert allerede på 1800-tallet og assosieres med en smal midje grunnet den ekstreme strammingen. Korsettet har vært i motebilde etter den tid og var senest en trend i 2017, selvfølgelig med noen få justeringer; korsettet er ikke lenger så stramt som på 1800-tallet. Formålet er dog det samme som det var på den tiden - å fremheve midjen. 

Korsettet finnes i mange ulike farger og fasonger, både med og uten snøring. Den blir gjerne stylet med en oversized hettegenser og overknee boots.

Korsetter

Se korsetter fra

1. Nelly.com - 2. BikBok - 3. H&M - 4. Gina Tricot

 

Sporty vibber

Den sporty trenden, også kalt “athleisure” som en blanding av high fashion og komfort, startet i 2016 og var en av de største trendene for 2017. Det virker ikke som om vi er ferdig med denne trenden, og tar den derfor med oss inn i det nye året.

Det som gjenkjenner denne trenden er store logoer på t-skjorter, hettegensere, bomberjakker, sneakers og løse bukser. Stylingen er individuell, og de store kjendisene blander den sporty stilen og en mer pyntet stil. Kim Kardashian har flere ganger blitt sett i en joggebukse og tynne hæler, gjerne med et par solbriller og en tynn singlet.

Sporty vibber

Se sporty klær fra

1. BikBok - 2. H&M - 3. VeroModa - 4. Zara

 

Motehusene har for lengst slengt seg på denne trenden, noe som har ført til at merker som Champion og Fila, som var store på 80- og 90-tallet, daglig blir sett på norske jenter.